• Swedish
4 maj 2018

Forcit Sweden AB har ett helhetsansvar till losshållningen av malm och gråberg, såsom leverans av emulsion, sprängmedelshantering, koppling och sprängning vid gruvverksamheten i Kaunisvaara. Initialt kommer leveranser att ske från Forcits närliggande anläggning i Aitik men därefter från stationen i Kaunisvaara.

- Vi ser fram mot en nystart i Kaunisvaara tillsammans med Kaunis Iron. Forcit var med från begynnelsen och det känns väldigt bra att nu få möjligheten att leverera produkter till gruvan igen.  Vi har väntat på en nystart och har haft stationen vilande. Nu känns det som sagt väldigt bra att vi har stationen och övrigt som behövs för att komma igång igen och vi kommer nu att vara mera delaktiga i gruvverksamheten än tidigare. Vi ser fram mot ett närmare samarbete och har stor tro på gruvan och framtiden, säger Ari Kainulainen, VD på Forcit Sweden AB.

Kaunis Iron AB har inför uppstarten av gruvverksamheten tecknat avtal med Forcit Sweden för leverans av sprängmedel, tändmedel och sprängmedelstjänster.

- Vi är mycket nöjda att nu ha tecknat det sista nyckelavtalet inför återupptagandet av gruvverksamheten i Kaunisvaara och därmed säkrat hela produktionskedjan från brytningen i Kaunisvaara till hamnen i Narvik. Forcit har en lång erfarenhet av leverans av sprängmedel till gruvor runtom i Sverige och en lokal etablering som är viktig för vår produktion, säger Anders Sundström, ordförande i Kaunis Iron AB.

För Kaunis Iron fortskrider planerna för ett återupptagande av produktionen i gruvan i Kaunisvaara under sommaren 2018 med en första leverans till kund senare samma år. 

 

För mer information kontakta

Ari Kainulainen, VD Forcit Sweden AB, tfn 072-200 03 01, e-post ari.kainulainen@forcit.se

Per-Erik Lindvall, styrelseledamot Kaunis Iron AB, tfn 070-373 81 63, e-post per-erik.lindvall@kaunisiron.se